A hatvanéves dr. Adorjáni Zoltán köszöntése - LUKÁCS, Olga (Studia Universitatis Babes-Bolyai Theologia Reformata Transylvanica, 2016)
Kedves Zoltán!Nagy kitüntetés és öröm számomra, hogy köszönthetlek hatvanadik születésnapod alkalmából. Ahogy e sorokat írom – és már napok óta készülök rá –, egyre inkább mosolyogni van kedvem. Ha Rád gondolok, látom a mosolyt az arcodon. A te mosolyod egyedi. Akkor is mosolyogsz, amikor bátorítasz, akkor is, amikor valamiért elégedetlen vagy, de annak úgy tudsz hangot adni, hogy a mosolyodon érezni lehet, hogy most nem az emberrel, hanem az adott helyzettel nem vagy kibékülve. És ehhez társul a szelíd hangod.