Lukács Olga, Nagy Alpár Csaba, Péter István (szerk.): „From Movement to Inheritance. Hidden Assets from the Treasury of Hungarian Reformation”, Vandenhoeck & Ruprecht, Göttingen, 2019, 206 p. - LÁNYI, Gábor (Studia Universitatis Babes-Bolyai Theologia Reformata Transylvanica, 2020)
„Sem a magyar, sem pedig az egyetemes történelem és kultúra nem képzelhető el a reformáció és egyházai által képviselt értékek nélkül.” Ezt az előszóban elhangzott tételmondatszerű kijelentést erősítik meg azok magyar anyanyelvű szerzők által angol nyelven íródott tanulmányok, amelyek helyet kaptak a Lukács Olga, Nagy Alpár Csaba és Péter István szerkesztette From Movement to Inheritance – Mozgalomtól örökségig című tanulmánykötetben. A kötet a Refo500 keretein belül jelent meg a göttingeni Vandenhoeck & Ruprecht kiadó gondozásában.