Pap Ferenc: Az egyházi év - LUKÁCS, Olga (Studia Universitatis Babes-Bolyai Theologia Reformata Transylvanica, 2018)
Az egyházi év kutatása bonyolult kérdés éskomplex ismereteket igényel. Az egyháztörténeti,egyházjogi fejlődésen túl a szertartáskönyvekés ágendák, prédikációs könyvek,prédikációs és egyházzenei gyakorlat összefüggéseités történeti változásait kell figyelembevenni. A csak egyes részterületekrekoncentráló kutatás hamis eredményeket éskövetkeztetéseket eredményezhet. E komplexitásnakjeles ismerőjeként mutatja be magátAz egyházi év című könyvében Pap Ferenc,a Károli Gáspár Református Egyetemkiváló oktatója.