Szetey Szabolcs: Adatok a magyar református prédikációs gyakorlat újraértékeléséhez 1784–1878 között - LUKÁCS, Olga (Studia Universitatis Babes-Bolyai Theologia Reformata Transylvanica, 2018)
A 18. és 19. század komplex, egymást feltételező,egymásból fakadó jelenségeit újvizsgálat tárgyává kell tenni. A magyarnyelvű homiletikai tankönyvek megjelenésiéveihez (1784–1878) mint nagyobb távlatbankorszakváltó határokhoz kötött értekezésa korabeli prédikációs gyakorlat újraértékeléséhezakar forrásokat, összetevőket,összefüggéseket felkínálni.