A Magyar Református Nevelés 2024-es évfolyam 2. száma: MI és az MI – Mesterséges intelligencia és oktatás, 66 o. - BOGYÓ, Zsófia (Studia Universitatis Babes-Bolyai Theologia Reformata Transylvanica, 2025)
A Magyar Református Nevelés folyóirat felépítése nem szokványos. Tanulmányok füzére helyett az adott szám egyetlen tanulmányra helyezi a hangsúlyt, amelyre aztán gyakorlatias műhelyírások hol szoros, hol laza kötődéssel kapcsolódnak. Végezetül egy-egy konferenciabeszámoló, rövid recenzió zárják a sort. A műfaji sajátosság összhangban áll az olvasóközönség igényeivel, hiszen nemcsak kutatók, közoktatási szakemberek, hanem javarészt a mindennapokhoz támogatást és inspirációt váró református pedagógusok forgatják a folyóirat digitális lapjait. Ebből adódóan recenzióm sem követi a megszokott mintákat, amikor a Magyar Református Nevelés 2024-es évfolyam 2. számának bátor témavállalásával, a mesterséges intelligencia (MI) oktatásában betöltött szerepével foglalkozom. Figyelmem nagyobb részét a számban feltüntetett tanulmányra fordítom, és a műhelyírásokból olyan gondolatokat emelek ki, amelyek érdekes dinamikát alakítanak ki a tanulmánnyal összefüggésben.