BOOK REVIEWS: Siba Balázs – Szabóné László Lilla – Kaszó Gyula (szerk.): „Hitben növekedni – Ősi gyökerek és új hajtások. Tanulmánykötet Németh Dávid hatvanötödik születésnapjára „ (Károli Könyvek. Tanulmánykötet), Budapest, KRE – L’Harmattan, 2021, pp. - NÉMETH, Áron (Studia Universitatis Babes-Bolyai Theologia Reformata Transylvanica, 2022)
A Károli Gáspár Református Egyetem ünnepi kötettel köszöntötte dr. Németh Dávidot hatvanötödik. születésnapja alkalmából, a monográfia 2021 decemberében jelent meg Hitben növekedni – Ősi gyökerek és új hajtások címmel. Az ünnepelt a Hittudományi Kar Valláspedagógiai és Pasztorálpszichológiai Tanszékének oktatójaként 1994 óta szolgálja az egyetemet, a jeles születésnapot követően azonban a tanszékvezető egyetemi tanári feladatait átadta, és mint professzor emeritus segíti tovább az egyetem munkáját. A teológiai tudományművelés terén szerzett érdemeit nemcsak olyan kitüntetések jelzik, mint az Aranygyűrűs teológiai doktori cím, vagy a Károli Emlékérem és a Magyar Érdemrend tisztikeresztje, hanem szemléletformáló könyvek és tanulmányok, tudóssá lett tanítványok és felkészült lelkipásztorok. A tudományos életút nyilvánvalóan még nem zárult le, és jó reménységgel várhatunk további hozzájárulásokat a pasztorálpszichológia és valláspedagógia területén, de a szép életpálya a hatvanötödik életév betöltésével kétségkívül olyan fordulóponthoz ért, ahol jó egy pillanatra megállni, és hálát adni.