P. J. Vergunst, és M. van Campen (szerk.): „Jan Hoek: Theoloog tussen preekstoel en leerstoel.” Boeken-centrum, Zoetermeer, 2015. 176 oldal. ISBN (Print) 9789023970514. - SIMON, János (Studia Universitatis Babes-Bolyai Theologia Reformata Transylvanica, 2019)
Jan Hoek a református spiritualitás, hitvallás és rendszeres teológia professzora volt előbb a kampeni Protestáns Teológiai Egyetemen (PThU), majd ugyanannak az egyetemnek groeningeni fakultásán, az Edei Keresztyén Főiskolán, valamint a Leuveni Egyetem Teológiai Karán.