Pap Ferenc: Az egyházi év - LUKÁCS, Olga (Studia Universitatis Babes-Bolyai Theologia Reformata Transylvanica, 2018)
Az egyházi év kutatása bonyolult kérdés és komplex ismereteket igényel. Az egyháztörténeti, egyházjogi fejlődésen túl a szertartáskönyvek és ágendák, prédikációs könyvek, prédikációs és egyházzenei gyakorlat összefüggéseit és történeti változásait kell figyelembe venni. A csak egyes részterületekre koncentráló kutatás hamis eredményeket és következtetéseket eredményezhet. E komplexitásnak jeles ismerőjeként mutatja be magát Az egyházi év című könyvében Pap Ferenc, a Károli Gáspár Református Egyetem kiváló oktatója.