EDUCATIONAL METHODOLOGIES IN MURAL PAINTINGS CONSERVATION / METODOLOGII EDUCAȚIONALE ÎN CONSERVAREA ȘI RESTAURAREA PICTURILOR MURALE - MUREȘAN, Theo (Studia Universitatis Babeș-Bolyai Theologia Orthodoxa, 2015)
The following paper presents the history of training the Romanian conservators-restorers of mural paintings from the point where this field was understood as a multidisciplinary science, the higher education institutes of training and accreditation, the missions and the curricula of these departments, the approach theories and also the knowledge and competences gained by the future specialists. Lucrarea prezintă demersul istoric al formării conservatorilor și restauratorilor de pictură murală în România, din momentul abordării științifice pluridisciplinare a acestui domeniu, instituțiile de învățământ superior de formare acreditate, misiunile și programa acestor departamente, teoriile de abordare, precum și cunoștințele și competențele de specialitate dobândite de viitorii specialiști.