L’ÉLECTION D’ISRAËL ET L’UNIVERSALISME CHRÉTIEN - POIROT, Éliane (Studia Universitatis Babeș-Bolyai Theologia Catholica, 2022)
The election of Israel and the universalism Christian. The mystery of the election of Israel is linked to universalism because it includes the image of God in all men. The mystery of Christ who gave his life for the multitude involves a view of the universal that includes differences. REZUMAT: Alegerea lui Israel şi universalismul creştin. Misterul alegerii lui Israel este legat de universalism, deoarece include chipul lui Dumnezeu revărsat asupra tuturor oamenilor. Taina lui Hristos care și-a dat viața pentru cei mulți implică o viziune asupra universalului care include diferențele. Cuvinte-cheie: alegerea lui Israel, universalism iudaic, universalism creștin, Zaharia 8,20-23, teologia înlocuirii, Nostra aetate, Maica Elisabeta ocd.