REPRÉSENTATION DE L’ENFANCE EN RDA DANS TROIS ROMANS GRAPHIQUES DES ANNEES 2000 - AURENCHE-BEAU, Emmanuelle (Studia Universitatis Babeș-Bolyai Philologia, 2017)
A Representation of Childhood in the GDR in Three Graphic Novels of the 2000s. The article deals with three German graphic novels, Grenzgebiete from Claire Lenkova (2009), Such dir was aus, aber beeil dich from Nadia Budde (2009) et Kinderland from Mawil (2014) and studies how the three authors evoke their childhood in the GDR of the 1980ies (autofictional/documentary approach). REZUMAT. Reprezentarea copilăriei în RDG în trei romane grafice din anii 2000. Articolul se îndreaptă spre trei romane grafice germane, Grenzgebiete de Claire Lenkova (2009), Such dir was aus, aber beeil dich de Nadia Budde (2009) şi Kinderland de Mawil (2014), spre a se interesa de modul în care autorii acestora îşi evocă, fiecare în maniera sa (autoficţională/documentară), copilăria în RDG-ul anilor 1980. Cuvinte cheie: roman grafic, RDG, demers documentar, demers autoficţional