TEACHING AMERICAN STUDIES. A RUSSIAN VIEW - OSIPOVA, Elvira (Studia Universitatis Babeș-Bolyai Philologia, 2017)
Teaching American Studies. A Russian View. The article addresses the issue of teaching American studies to university students. In the atmosphere of anti-Americanism which characterizes life in contemporary Russia, the subject acquires a particular significance as an effective means of educating people for democracy. Such an approach determines the choice of topics and the method of presentation. The author discusses both challenges of American democracy and its advantages, as viewed from Russia. Particular emphasis is made on values and fundamental principles of American political life, which are compared to those in Russia. REZUMAT. Problema predării studiilor americane. O perspectivă rusească. Acest articol abordează problema predării studiilor americane la nivel universitar. In atmosfera de anti-americanism ce caracterizează viaţa din Rusia contemporană, subiectul acesta capătă o semnificaţie deosebită, ca un mijloc eficient de educaţie a maselor pentru democraţie. O astfel de abordare determină alegerea problematicii precum şi metodologia. Autoarea discută atât provocările democraţiei americane cât şi avantajele ei, aşa cum se văd ele din Rusia. Un accent deosebit se pune pe valorile şi principiile fundamentale ale vieţii politice americane, care sunt comparate cu cele din Rusia. Cuvinte cheie: studii americane, Rusia, provocările democraţiei, valori americane.