FOSTERING NEW LITERACIES IN TEACHING NORWEGIAN AS A FOREIGN LANGUAGE - POP, Raluca (Studia Universitatis Babeș-Bolyai Philologia, 2020)
Fostering New Literacies in Teaching Norwegian as a Foreign Language. It is of paramount importance to understand how language knowledge and literacy are evolving in accordance with the demands of the 21st century society. Digital media are changing reading and writing practices and are conducive to the development of a new set of literacies. Therefore, it is relevant to seize the educational opportunities that arise and understand their implications in the field of foreign language learning. This paper intends to focus on the relationship between language, culture and new technologies in order to highlight issues of multimodality and identity. REZUMAT. Promovarea unor noi modele de alfabetizare în contextul predării limbii norvegiene ca limbă străină. Este important să înțelegem cum învățarea unei limbi și procesul de alfabetizare se adaptează cerințelor societății secolului al XXI-lea. Mass-media digitală determină o schimbare în abilitățile de scriere și de citire favorizând astfel dezvoltarea unui nou model de alfabetizare. De aceea, este necesară conștientizarea acestor oportunități educaționale precum și înțelegerea implicațiilor pe care acestea le exercită în domeniul învățării limbilor străine. Acest studiu intenționează să se concentreze pe relația dintre limbă, cultură și noile tehnologii pentru a evidenția aspecte legate de multimodalitate și identitate. Cuvinte cheie: învățarea limbii străine, alfabetizare digitală, alfabetizare multimodală, alfabetizare multiculturală, alfabetizare critică, multimodalitate, Norvegiană, era digitală.