LE DISCOURS IDENTITAIRE DE L’ENTREPRISE – ÉMOTION, PROMESSES, SÉDUCTION - PORUMB, Andra-Teodora (Studia Universitatis Babeș-Bolyai Philologia, 2020)
The Identity Discourse of the Organization - Emotion, Promises, Seduction. Being the subject of numerous studies carried out by marketing specialists, communication researchers, sociologists and psychologists, the organizational identity is staged with the help of a creative and original discourse, filled with subjectivity and interculturality. We aim to analyse some strategies by which the organization presents its vision, personality and promises by means of its website, especially the particular scenography and isotopes forged in the effort to create a strong image of the brand, gain authority, obtain more credibility, insinuate itself into the memory of the public and select, convince and retain potential customers. REZUMAT. Discursul identitar al întreprinderii – Emoţie, promisiuni, seducţie. Făcând obiectul unor numeroase studii realizate de specialiști în marketing, cercetători în comunicare, sociologi și psihologi, identitatea organizațională este pusă în scenă cu ajutorul unui discurs creativ și original, impregnat de subiectivitate și interculturalitate. Ne propunem să analizăm câteva strategii prin care întreprinderea își prezintă viziunea, personalitatea și promisiunile pe suportul site-ului web, în special scenografiile deosebite și izotopiile plăsmuite în efortul de a crea o imagine puternică a mărcii, de a câștiga autoritate, de a obține mai multă credibilitate, de a se insinua în memoria publicului și de a selecta, convinge şi fideliza potenţiali clienți. Cuvinte-cheie: identitate organizaţională, comunicare corporativă, reputaţie, marcă, izotopie, scenografie, subiectivitate, site web.