NOUVELLES PERSPECTIVES - SÉRO-GUILLAUME, Philipp (Studia Universitatis Babeș-Bolyai Philologia, 2018)
New Perspectives. Language representation and image representation are linked. Although there is no historical coincidence, it is possible to theorise that there is a coincidence between the structural genesis of languages (Gustave Guillaume) and the shapes of equilibration of genetic epistemology (Jean Piaget). Rezumat. Noi perspective. Reprezentarea prin limbă și reprezentarea prin imagine sunt legate între ele. Deși nu există o coincidență istorică, este posibil să se teoretizeze că există o coincidență între geneza structurală a limbilor (Gustave Guillaume) și formele de echilibrare a epistemologiei genetice (Jean Piaget). Cuvinte-cheie: structură, arie, echilibrare, perspectivă, incidență, spațiu.