FILLING THE GAP BETWEEN TARGET NEEDS AND STUDENT WANTS IN ENGLISH FOR ACADEMIC ENVIRONMENTAL PURPOSES - ZGLOBIU, Octavia-Raluca (Studia Universitatis Babeș-Bolyai Philologia, 2019)
Filling the Gap between Target Needs and Student Wants in English for Academic Environmental Purposes. The present paper sets out to bring forward some of the current issues in nowadays ESP teaching, such as, in what ways can ESP teachers produce and design a balanced approach to their syllabi in terms of content needed by their ESP students, but not necessarily wanted or liked by those. To be more precise, we are going to use a deductive method to find out what freshmen students from the faculties of Biology and Environmental Science and Engineering would want and like in their EAEP course and see if it matches or not with the teacher’s intended EAEP curriculum. REZUMAT. Reducerea decalajului dintre nevoile de bază și preferințele studenților din programa de Engleză pentru Scopuri Academice Specifice în Știința Mediului. Lucrarea de față își propune să aducă în prim plan unele dintre cele mai stringente și actuale aspecte din predarea disciplinei Engleză pentru Scopuri Specifice, cum ar fi, sub ce formă pot profesorii de ESP să creeze o programă echilibrată în ceea ce privește conținutul necesar studenților de ESP, dar nu neaparat dorit sau plăcut de aceștia. Mai exact vom folosi o metodă deductivă pentru a afla ce își doresc în cadrul cursului de ESP studenții de anul I ai facultăților de Biologie și Știința și Ingineria Mediului, UBB și vom analiza dacă există corespondență între doleanțele acestora și curricula de limbă pentru scopuri specifice. Cuvinte-cheie: Engleza pentru Scopuri Specifice, analiza de nevoi, dezvoltare de curriculum, programa ESP, Engleza pentru Știința Mediului.