LOS OBJETIVOS Y REQUERIMIENTOS PARA LOS EXÁMENES IGCSE, AS Y A LEVEL EN ALGUNOS MANUALES DE PREPARACIÓN PARA DICHOS EXÁMENES - TUNSOIU, Luminița-Felicia (Studia Universitatis Babeș-Bolyai Philologia, 2021)
Objectives and Requirements for the IGCSE, AS and A Level in Some Coursebooks Designed for These Exams. The IGCSE, AS and A level Spanish exams are exams of different language levels that belong to the Cambridge curriculum. Romanian students and not only, in some private secondary schools, can choose either this type of exam or the national high school exam, both of which offer the possibility of university entrance. In addition to the syllabus, Cambridge provides teachers and students with materials for preparation, assessment and self-assessment. Likewise, teachers have training courses and interaction with other teachers. The Cambridge coursebooks used in a private school in Romania, Transylvania College, are analyzed, the purpose of this study being to observe how they are reflected and if the objectives and requirements of the curriculum are met in the content of the manuals studied. Regarding the content and activities proposed in the manuals, we intend to check how they meet the needs of the students and finally, how they prepare them for those exams. REZUMAT. Obiectivele și cerințele pentru examenele IGCSE, AS și A level în câteva manuale de pregătire pentru aceste examene. Examenele de spaniolă IGCSE, AS și A sunt examene de diferite niveluri de limbă care aparțin curriculumului Cambridge. Elevii români, dar și de alte naționalități, din diferite școli private, pot alege fie acest tip de examen, fie examenul național de Bacalaureat, ambele oferind posibilitatea accesului la universitate. Pe lângă programă, Cambridge pune la dispoziția profesorilor și a elevilor materiale pentru pregătire, evaluare și autoevaluare. În același timp, profesorii dispun de cursuri de formare și interacțiune cu alți profesori. Manualele Cambridge utilizate într-o școală privată din România, Transylvania College, au fost analizate, scopul acestui studiu fiind de a observa modul în care acestea sunt reflectate și dacă obiectivele și cerințele curriculumului sunt îndeplinite în conținutul manualelor studiate. În ceea ce privește conținutul și activitățile propuse în manuale, intenționăm să verificăm cum satisfac nevoile elevilor și, în cele din urmă, cum îi pregătesc pentru examenele menționate. Cuvinte-cheie: obiective, cerințe, conținut, Cambridge, manuale, programă