A CASE STUDY ON SONGWRITING IN MUSIC THERAPY - PASTOR, Elisa; HEATH, Bob; VĂDUVA, Lois Paula (Studia Universitatis Babes-Bolyai Musica, 2022)
This case study presents the process of music therapy sessions in three instances of one-to-one client sessions and one online group session. Mr. Bob Heath, a music therapist with over 20 years’ experience, musician, songwriter, and singer, supervised these sessions, providing feedback and clinical support alongside Dr. Lois Paula Văduva, a recent music therapy graduates from The University of The West of England and reader at Emanuel University of Oradea, Romania. This research also illustrates the challenges of every session and the importance of practicing songwriting in a music therapy session. In addition, this case study highlights three techniques used during the study period: client-led lyric and songwriting, improvisation, and song narratives in a music therapy session. Lastly, the therapist’s reflections are presented to complete the overview of the work. REZUMAT. STUDIU DE CAZ PRIVIND SCRIEREA CÂNTECELOR ÎN SESIUNILE DE MUZICOTERAPIE. Acest studiu de caz prezintă un studiu de caz a patru ședințe de muzicoterapie, trei sesiuni cu un singur client și o sesiune online de grup. Dl. Bob Heath, muzicoterapeut cu experiență de peste 20 de ani, muzician, terapeut muzical, compozitor și cântăreț, a supravegheat aceste sesiuni, oferind feedback și sprijin clinic alături de dr. Lois Vaduva, absolventă a studiilor de master în muzicoterapie la Universitatea West of England și conferențiar universitar la Universitatea Emanuel din Oradea. Această cercetare ilustrează, de asemenea, provocările fiecărei sesiuni de muzicoterapie și importanța compoziției muzicale în diverse instanțe terapeutice. În plus, acest studiu de caz evidențiază trei tehnici utilizate în timpul perioadei de studiu: compoziția condusă de client, improvizație și narațiuni de cântece într-o sesiune de terapie prin muzică. În cele din urmă, reflecțiile terapeutului sunt prezentate pentru a completa prezentarea generală a lucrării. Cuvinte cheie: muzicoterapie, scriere de cântece, cânt, sesiune de terapie prin muzică, client.