BOOK REVIEW: Gheorghe Mândrescu, "Patrimoniu Sfânt", Editura Presa Universitară Clujeană, Cluj Napoca 2020, 618 p. + ilustrații color și alb-negru - FLOREA, Corneliu (Studia Universitatis Babeș-Bolyai Historia Artium, 2021)
Volumul „Patrimoniul Sfânt” al Doctorului în Istoria Artei, Gheorghe Mândrescu, are o dedicație de suflet omenos, de erudit universitar și 600 de pagini de trăiri, jurnale, istorie, cercetare și colaborare sârguincioasă și perseverentă a Artei Europene, preponderent despre patrimoniul din Ardeal. Fiind istoric și critic de artă, și-a intitulat volumul „Patrimoniul Sfânt” în urma cercetărilor istorice și arhitecturale publicate în „Biserici de lemn din Țara Năsăudului și Ținutul Bistriței” moșteniri de credință, și a altor articole despre monumente religioase românești din Ardeal.