Radosav, Doru, 2022, Transilvania are forma inimii: istorie și peisaj în spațiul transilvănean al secolului al XVIII: percepții, sensibilități, reprezentări" [La Transylvanie a la forme du cœur : histoire et paysage dans l’espace transylvain au XVIIIe sisiècle : perceptions, sensibilités, représentations], 399 p. + illustrations, éditions Școala Ardeleană, Cluj-Napoca. - PACURAR, Alexandru A. (Studia Universitatis Babeș-Bolyai Geographia, 2023)
C’est aux éditions Școala Ardeleană qu’a vu le jour en 2022 cet ouvrage d’envergure qu’est Transilvania are forma inimii: istorie și peisaj în spațiul transilvănean al secolului al XVIII: percepții, sensibilități, reprezentări [La Transylvanie a la forme d’un cœur : histoire et paysage dans l’espace transylvain au XVIIIe siècle : perceptions, sensibilités, représentations], signé par le professeur Doru Radosav.