PHYSICAL EDUCATION TEACHERS’ PERCEPTIONS OF THE TEACHING-LEARNING PROCESS OF PHYSICAL EDUCATION IN SCHOOLS WORLDWIDE DURING THE PANDEMIC: A SYSTEMATIC REVIEW OF THE SCIENTIFIC LITERATURE - MODRA, Cristian; DOMOKOS, Martin Petru; PETRACOVSCHI, Simona Angela (Studia Universitatis Babeş-Bolyai Educatio Artis Gymnasticae, 2024)
Introduction: In the context of the COVID-19 pandemic, physical education has undergone major changes in terms of the way is taught in schools. This subject’s teachers have faced numerous problems in the process of implementing physical education, and their experiences are explored in numerous studies. Aim: The aim of this study is to review research on the teaching-learning process of physical education in schools during the pandemic, from the perspective of physical education teachers. Methods: The research is a study of scientific literature. The research was performed using keywords in seven electronic databases. Results: The analysis carried out indicates a selection of 57 scientific articles that fit with the chosen eligibility criteria. The articles include research on the physical education teachers’ perceptions regarding the teaching-learning process of physical education lessons taught in schools during the pandemic. Conclusions: The study synthesizes the experiences of physical education teachers in teaching physical education during the pandemic. The evidence obtained indicates that the common option in carrying out physical education lessons during the pandemic was the online method, although teachers prefer teaching physical education in the traditional way. Percepțiile profesorilor de educație fizică cu privire la procesul de predare-învățare a educației fizice în școlile din întreaga lume, în perioada pandemiei: o analiză sistematică a literaturii științifice. Introducere: În contextul pandemiei de COVID-19, educația fizică a suferit schimbări majore în ceea ce privește modul de predare în școli. Profesorii de educație fizică s-au confruntat cu numeroase probleme în procesul de implementare a educației fizice, iar experiențele acestora sunt cercetate în numeroase studii. Scop: Acest studiu are ca scop trecerea în revistă a cercetărilor cu privire la desfășurare procesului de predare-învățare a educației fizice în școli, în perioada pandemiei, din perspectiva profesorilor de educație fizică. Metode: Cercetarea este un studiu de literatură științifică. S-a efectuat o căutare în șapte baze de date electronice folosind cuvinte cheie. Rezultate: Analiza realizată indică o selecție de 57 de articole științifice care au îndeplinit criteriile de eligibilitate alese. Articolele cuprind cercetări privind percepțiile profesorilor de educație fizică cu privire la procesul de predare–învățare a educație fizice în școli, în perioada pandemiei. Concluzii: Studiul realizează o sintetizare a experiențelor profesorilor de educație fizică în predarea educației fizice în perioada pandemiei. Dovezile obținute indică faptul că varianta cea mai utilizată în realizarea lecțiilor de educație fizică în pandemie a fost metoda online, deși profesorii preferă predarea educației fizice în mod tradițional. Cuvinte-cheie: educația fizică în pandemie, predare online, experiențe ale profesorilor de educație fizică, educația fizică online Received 2024 February 13; Revised 2024 April 15; Accepted 2024 April 19; Available online 2024 Mai 10; Available print 2024 Mai 30.