THE DIDACTICS OF ONLINE VIDEOS, WHICH SUGGEST INDIVIDUAL PHYSICAL ACTIVITIES AT HOME, TARGETTING STUDENTS OF PRIMARY AND MIDDLE SCHOOL, DURING THE 2020-2021 PANDEMIC SCHOOL YEAR - BARTHA, Velu-Sebastian; VĂIDĂHĂZAN, Remus (Studia Universitatis Babeş-Bolyai Educatio Artis Gymnasticae, 2021)
As COVID-19 swept across the world, educators, including those responsible for teaching physical education, were left wondering about those teaching methods that could work best for the remote learning situation, taking into consideration the apocalyptic circumstances (Morris, 2018). Unfortunately, these detrimental situations are unpredictable and challenging to prepare for. Difficulties have arisen due to the education’s way of responding to the COVID-19 crisis. Objective of the study: The objective of this study was to analyze some of conclusive video tutorials for online physical education classes, tutorials suggested by the Education and Research Minister in Romania. Furthermore, we would like to put into spotlight a few striking issues that might need to be improved in terms of form and content in video tutorials. Methods: We used a comparing protocol document to differentiate the characteristics of the YouTube tutorials from the scholar physical education theory and methodology. We analyzed 30 tutorials, which were suggested as educational contents meant to be used in online physical education classes. Conclusions: Technology can be useful in numerous ways, by helping physical education teachers and improving student engagement and assessment. A lot of mistakes will be made on the way, but it will be worth it as long as the guidelines of physical education didactics are applied. The study can be used by teachers and students in the future to improve their video tutorials used in online learning physical education classes or to practice spare time physical activities. REZUMAT. Didactica tutorialelor video, care propun activități fizice acasă, pentru elevii din ciclul primar și gimnazial, în anul școlar 2020-2021. În martie 2020, profesorii de educație fizică din toată țara au fost forțați să își asume un rol nou, necunoscut pentru mulți, cel al profesorului distant, îndepărtat. Cursurile de educație fizică online, instituite aproape la nivel mondial în timpul pandemiei din 2020, au fost o experiență complet nouă atât pentru profesori, cât și pentru elevi. Trecerea bruscă la cursurile online i-a lăsat pe profesori nepregătiți fiind nevoiți să lupte cu metode de predare necunoscute, obligându-i să recurgă la încercări noi, asumându-și anumite erori în abordări. Obiectivul studiului: Obiectivul acestui studiu a fost analizarea unor tutoriale video utilizate pentru lecțiile de educație fizică online, sugerate de Ministerul Educației și Cercetării din România. Am menționat câteva particularități care ar trebui îmbunătățite în ceea ce privește forma și conținutul unui tutorial video educațional. Metode: Am folosit un protocol de analiză pentru a diferenția caracteristicile tutorialelor video YouTube din prisma teoriei și metodologiei educației fizice școlare. Am analizat 30 de tutoriale, care au fost sugerate ca și conținut educațional menite să fie utilizate la cursurile de educație fizică online. Concluzii: Tehnologia poate fi utilă în numeroase moduri, ajutând profesorii de educație fizică și îmbunătățind motivația elevilor de a participa activ la aceste lecții în mediul online. Studiul poate fi folosit de profesori / studenți în viitor pentru a-și îmbunătății tutorialele video folosite în lecțiile de educație fizică online sau pentru a practica activități fizice de timp liber. În aceeași ordine de idei, studiile viitoare ar trebui să examineze, de asemenea, eficiența tutorialelor video de pe platforma YouTube, folosite în lecțiile de educație fizică și sport din mediul online, contribuind astfel la crearea unei structuri standard unui tutorial de bună practică care să poată fi folosit atât în domeniul Educației fizice și sportului cât și în activitățile fizice de timp liber. Cuvinte cheie: Covid-19, educație fizică online, tutoriale video, YouTube.