SOCIAL AND PERSONAL DEVELOPMENT OF CHILDREN THROUGH SPORTS - BACIU, Cristina; BACIU, Alin (Studia Universitatis Babeş-Bolyai Educatio Artis Gymnasticae, 2015)
Sport offers more that physical health benefits, for many children and adolescents contributing to their successful personality shaping, to a better socialization and social development. There are more and more studies that offer data that support the idea that sports have an important role in the well balanced development of young people. We consider that sport sociology researches have the role to future emphasize even more the importance of sports into children lives. Dezvoltarea socială şi personală a copiilor prin sport. Sportul oferă mai mult decât beneficii referitoare la starea de sănătate fizică, pentru mulţi copii şi adolescenţi implicarea în activităţi sportive contribuind la formarea şi modelarea armonioasă a personalităţii lor, la o mai bună socializare în general. Sunt din ce în ce mai numeroase studiile care vin să ofere argumente pentru rolul benefic al sportului în dezvoltarea echilibrată a sinelui la copii şi adolescenţi. Considerăm important ca cercetările din domeniul sociologiei sportului să pună un accent sporit pe aspectele ce reliefează aceste contribuţii ale sportului la o bună dezvoltare personală şi socială a copiiilor şi tinerilor contribuind astfel la promovarea practicării lui. Cuvinte cheie: copii, sport, dezvoltare personală, dezvoltare socială