THE USEFULNESS OF THE BIOELECTRICAL IMPEDANCE VECTOR ANALYSIS - SIMON-UGRON, Ágnes; MACRA-OŞORHEAN, Maria-Daniela (Studia Universitatis Babeş-Bolyai Educatio Artis Gymnasticae, 2016)
Bioimpedance vector analysis (BIVA) is valid for body composition analysis both in healthy and pathological population. It is a useful method to evaluate tissue hydration. BIVA is particularly suited to follow hydration states in haemodialysis, to analyse emergency and ICU conditions, as well as optimize nutritional or physical activity programs. Utilizarea analizei vectoriale prin bioimpedanță. Analiza vectorială prin bioimpedanță (BIVA) este valid pentru analizarea compoziției corporale atât la populația sănătoasă și la cea bolnavă; este o metodă utilă în evaluarea hidratării tisulare. BIVA este deosebit de potrivit pentru a urmări stări de hidratare în hemodializă, pentru a analiza condiții de urgență și ATI, precum și optimizarea programelor de activități nutriționale sau fizice. Cuvinte cheie: analiza vectorială prin bioimpedanță, utilitatea, compoziția corporală, hidratare.