RISK MANAGEMENT IN ROMANIAN AQUATIC FACILITIES - BALOGA, István; VIZI, Sándor (Studia Universitatis Babeş-Bolyai Educatio Artis Gymnasticae, 2017)
An effective risk management strategy in aquatic facilities includes preventive measures that should be designed and implemented to improve safety and customer satisfaction. The objective of this study is to evaluate how Romanian aquatic and recreation facilities give importance to customer satisfaction and to risk management, establishing correlations between the existing study variables and identifying the way certain variables influence each other. We can assert that there are concerns about risk management within aquatic facilities and the number of safety measures is reduced in Romanian aquatic facilities, therefore we believe customer satisfaction could be improved primarily by the safety provided within the aquatic facilities. REZUMAT. Managementul riscului în bazele acvatice sportive şi de recreere din România. O strategie eficientă de gestionare a riscurilor în bazele acvatice sportive și de recreere, include măsuri preventive care ar trebui proiectate și implementate pentru a îmbunătăți siguranța și satisfacția clienților. Obiectivul acestui studiu este de a evalua modul în care bazele acvatice sportive și de recreere din România acordă importanță satisfacției clienților și managementului riscurilor, stabilirea corelaţiilor existente între variabilele studiului şi determinarea modului în care unele variabile le influenţează pe altele. Putem afirma că există îngrijorări cu privire la gestionarea riscurilor în cadrul bazelor acvatice studiate, iar numărul de măsuri de siguranță este mult redus în cadrul acestora, de aceea considerăm că satisfacția clienților ar putea fi îmbunătățită în primul rând prin siguranța oferită în cadrul bazelor acvatice sportive și de recreere din România. Cuvinte-cheie: baze acvatice sportive şi de recreere. managemntul riscului, bazine de înot, măsuri de siguranţă, satisfacţia clienţilor.