ETHICS AND SUICIDE PREVENTIONS. CASE REPORT - RADU, Carmen Corina; PERJU DUMBRAVĂ, Dan; REBELEANU, Codrin (Studia Universitatis Babeş-Bolyai Bioethica, 2016)
Dealing with such a complex individual and societal issue, forensic pathologists may face numerous ethical challenges which we must find solutions. This case is about a 26 year old woman who suffered from severe anxiety, anguish and distress as well as repeated panic attacks since one and a half years ago and she commits suicide by hanging in an inpatient psychiatric clinic. What makes this case unique are the ethical dilemmas presented, furthermore, the authors point out the consequences of the ethical dilemmas as well as possible solutions. Etică și prevenirea suicidului. Analiză de caz. Tratând o astfel de problemă individuală și complexă din punct de vedere social, legiștii se pot confrunta cu numeroase provocări etice pe care trebuie să le rezolvăm. Cazul de față prezintă situația unei femei de 26 de ani care suferea de anxietate severă, angoasă și stres, precum și de atacuri de panică repetate timp de un an și jumătate, comițând suicid prin spânzurare într-o clinică de psihiatrie. Ceea ce face acest caz unic sunt dilemele etice prezentate; în plus, autorii subliniază consecințele dilemelor etice precum și posibilele soluții. Cuvinte-cheie: suicid, bioetică, principiile autonomiei, beneficiență, non-maleficiență și echitate.